Dit wist je nog niet over Goldie Hawn
|

Dit wist je nog niet over Goldie Hawn

Goldie Hawn schittert vanavond in de film Private Benjamin. Speciaal voor Vintage Love maand: elf feitjes die je nog niet wist over Goldie Hawn.

Goldie begon haar carrière in 1968 in het Amerikaanse komische sketch-programma Rowan & Martin’s Laugh-In. 

Voor haar rol in de film Cactus Flower won ze in 1969 een Oscar en een Emmy in de categorie Best Supporting Actress. 

Voor haar hoofdrol in de komediefilm Private Benjamin was ze genomineerd voor een Oscar.

Goldie was een professioneel danser en speelde in diverse voorstellingen. Daarnaast werkte ze als go-go danser in New York.

Haar eerste man was danser en regisseur Gus Trikonis, die een Shark speelde in de film West Side Story. Met hem trouwde ze in 1969 in Hawaii. In 1973 besloten ze uit elkaar te gaan.

In 1975 verloofde ze zich met muzikant Bill Hudson, die ze ontmoette in een vliegtuig. Met hem kreeg ze kinderen Oliver en Kate. In 1980 gingen Bill en Goldie uit elkaar.

Sinds het begin van 1983 is Goldie samen met mede-acteur Kurt Russell. Ze kenden elkaar al sinds 1968, toen ze samen in de film The One and Only, Genuine, Original Family Band speelden. In 1983 sloeg de vonk over tijdens het filmen van de film Swing Shift. Later speelden ze nog samen in de komedie Overboard.

Met Kurt Russell kreeg ze zoon Wyatt, een voormalig ijshockeyer die zelfs een tijdje in Nederland speelde.

Na een pauze van vijftien jaar is de inmiddels 71-jarige Goldie Hawn weer te zien op het grote scherm. Ze speelt in de komediefilm Snatched de moeder van Amy Schumer.

Alle drie haar kinderen zijn acteurs. Kate Hudson is daarvan de bekendste: zij speelde onder andere in How To Lose A Guy In Ten Days, Almost Famous en Bride Wars. Oliver Hudson was te zien in de series Rules of Engagement en Nashville en Wyatt Russell had rollen in onder andere This is 40 en 22 Jump Street.

Tijdens haar carrière heeft Goldie twee singles uitgebracht. De bekendste is de titelsong You Don’t Own Me van de film The First Wives Club, die ze samen met Bette Midler en Diane Keaton zingt.

Goldie Hawn zie je vanavond om 20.00 uur in de hilarische komediefilm Private Benjamin!

Tags: