Nederlandse acteur Marwan Kenzari wordt mogelijk Jafar in Disney-film Aladdin
|

Nederlandse acteur Marwan Kenzari wordt mogelijk Jafar in Disney-film Aladdin

De Nederlandse-Tunesische acteur Marwan Kenzari gaat mogelijk de rol van schurk Jafar in de nieuwe Disney-film Aladdin spelen. Dat is bevestigd door de agent van Kenzari.

Kenzari is onder andere bekend van de films Hartenstraat en Rabat. Voor zijn rol in de film Wolf won hij een Gouden Kalf

Hollywoodproductie

De rol in Aladdin zal niet zijn eerste internationale productie zijn. Eerder speelde hij al in de Amerikaanse films The Mummy en Ben Hur. Daarnaast is hij binnenkort te zien in de nieuwe film Murder on the Orient Express, naast niemand minder dan Johnny Depp!

Voor de live-actionversie van Aladdin werden eerder al acteurs Mena Massoud (links) voor de rol van Aladdin en Naomi Scott (rechts) voor de rol van prinses Jasmine bevestigd. Hollywoodster Will Smith zal te horen zijn als de stem van de geest. 

De originele getekende Aladdin-film komt uit 1992. De film won onder andere twee Oscars en was een groot succes voor Disney

Aladdin

De film gaat over een jongen, Aladdin, die drie wensen mag doen bij een geest in een fles. Maar Jafar, de bad guy in de film, wil de geest voor eigen gewin gebruiken. Uiteraard hoort er ook een liefdesverhaal thuis in de Disney-film. Daar komt prinses Jasmine om de hoek kijken. 

Op dit moment is de acteur nog druk aan het onderhandelen over zijn contract, maar volgens belangrijke Amerikaanse filmmagazines staat niets zijn nieuwe rol in de weg. Wij kunnen niet wachten!

Is Aladdin ook jouw favoriete Disney-film?

Tags: