Deze duistere tovenaar zit al sinds 2001 in de Harry Potter-films

Deze duistere tovenaar zit al sinds 2001 in de Harry Potter-films

/

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald draait eindelijk in de bioscopen. Dat betekent ook dat de duistere tovenaar Gellert Grindelwald weer te zien is. Wist jij dat hij al veel eerder in de Harry Potter reeks te zien is geweest?

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald moet Newt Scamander (Eddie Redmayne) het opnieuw opnemen tegen Gellert Grindelwald (Johnny Depp). We zagen deze duistere tovenaar al eerder in het eerste deel, maar nu is er ontdekte dat Grindelwald al veel eerder een rol speelde in de Harry Potter reeks.

In een verwijderde scène uit Harry Potter and the Philosopher’s Stone uit 2001 is te zien dat Hermione Ron verwijt dat hij niet hard genoeg studeert voor zijn examen. Harry heeft wel hard gestudeerd en ontdekte een interessant feitje: “Dumbledore is vooral beroemd voor zijn overwinning op de duistere tovenaar Grindelwald in 1945…” Bedankt voor de spoiler, Harry! Uiteraard maakte Grindelwald later zijn filmdebuut in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

 

Tags: