Vijf beroemde filmlocaties die je kunt bezoeken!
|

Vijf beroemde filmlocaties die je kunt bezoeken!

Altijd al in de schoenen willen staan van je favoriete filmpersonages? Breng dan eens een bezoekje aan deze iconische cinema-spots. Aan een enkeling zit echter wel een hoog prijskaartje!

Harry Potter

Wanneer je de meeste Harry Potter-locaties wil bezoeken, kun je natuurlijk het beste een toertje boeken in de Warner Bros Studio in Hertfordshire. Dit kost echter behoorlijk wat geld. Een goedkopere oplossing is een retourtje naar Londen. Hier kun je het beruchte platform 9 3/4 bezoeken. Ook vind je hier het hotel uit The Chamber of Secrets (St. Pancras Renaissance Hotel) én de pub The Leaky Couldron in Leadenhall Market, die stiekem een opticien is. 

2018

Mamma Mia!

Nog geen plannen voor je volgende strandvakantie? Waan je in de film Mamma Mia! op eiland Skiathos. Genoeg te doen want het eiland telt meer dan 50 strandjes!

2018

The Shawshank Redemption

Wist jij dat je de gevangenis uit The Shawshank Redemption gewoon kunt bezoeken? Je moet daarvoor alleen een reisje maken naar Mansfield, Ohio. 

2018

The Lord of the Rings

Je moet er maar liefst 27 uur voor reizen, maar dan heb je ook wat! De huisjes van de Hobbits. Je vindt ze in Matama, Nieuw-Zeeland. Nog even sparen, want een vliegticket naar Nieuw-Zeeland kost met gemak 800 euro.

2018

The Beach

Denk je aan de jonge Leonardo DiCaprio en een adembenemend strand, dan denk je aan de film The Beach. Je kunt dit adembenemende strand bezoeken op Maya Bay in Thailand. Je moet nog wel even wachten: de Thaise overheid heeft het strand namelijk voor onbepaalde tijd dicht gegooid. Er kwamen namelijk véél te veel toeristen waardoor de natuur in gevaar dreigde te komen. 

2018

Tags: