MasterChef Australië | Deze recepten maak je in 10 minuten
|

MasterChef Australië | Deze recepten maak je in 10 minuten

De kandidaten uit MasterChef Australië kregen een moeilijke opdracht voor hun kiezen. Een gerecht maken binnen tien minuten. Zelf ook deze uitdaging aangaan? Wij geven je drie recepten die je binnen tien minuten op tafel hebt staan!

Spring Rolls

Ingrediënten
Noedels (Mihoen, glasnoedels enz. Kies zelf welke noodles je lekker vindt)
Rode Paprika
Garnalen
Rijstvellen
Zachte sla (zoals botersla)
Verse kruiden (zoals mint en koriander)

- Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. 
- Begin vervolgens met het snijden van de groenten. Was de rode paprika en snijdt deze in zo klein mogelijke stukjes. Doe hetzelfde met de kruiden. 
- Bak vervolgende de garnalen in 1-2 minuten in een pan met olie. 
- Vul een groot ondiep bord of schaal met warm water. Week hierin een rijstvel. Doe dit net zolang totdat het zacht wordt. 
- Leg het rijstvel op een vlak oppervlakte. Vervolgens kun je het vel gaan vullen met de garnalen, paprika, sla en kruiden.
- Vouw het gevulde rijstvel dicht, Eet smakelijk!

Een pans-pasta

(Dit gerecht is cvoor 3-4 personen)

Ingrediënten
500 g cherrytomaten
200 g pasta
100 g salami
Een handje verse basilicum
3 fijngesneden knoflookteentjes
1 tl chilipeper
2 el olie
400 ml water

zout
peper
parmezaanse kaas

- Voeg alle ingrediënten (behalve het zout, peper en parmezaanse kaas) bij elkaar in een grote pan.
- Breng water aan de kook en laat de pasta op iets lager vuur doorkoken voor ongeveer 10 minuutjes.
- Blijf regelmatig roeren in de pan.
- Giet wat water uit de pan wanneer het water nog niet helemaal is verdampt en de pasta al wél el dente is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de pasta op borden en garneer met parmezaanse kaas en basilicum.

Kabeljauw 

(Dit gerecht is 1 persoon)

Ingrediënten 
20 g boter
2 plakken gerookt ontbijtspek
½ rode ui
1 teentje knoflook
250 g kabeljauwfilet
400 g gehakte tomaten
8 ontpitte zwarte olijven
1 bol mozzarella
20 g pijnboompitten
Een paar basilicumblaadjes

- Snij de ontbijtspek in reepjes en snijdt vervolgens de mozzarella en rode ui.
- Hak de knoflook fijn en verwijder de huid van de kabeljauw. Snijdt deze vervolgens in stukjes.
- Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur.
- Voeg het spek en de ui toe en bak deze 2 minuten tot de ui zacht wordt en het spek gaar is.
- Voeg de knoflook toe en fruit deze 30 seconden mee.
- Doe de stukken kabeljauw erbij en bak ze, al roerend, 2 minuten. Doe de tomaten erbij en breng ze aan de kook. Zet het vuur op een lage stand en bak alles nog 2-3 minuten.
- Voeg de olijven en mozzarella toe. Haal de pan van het vuur en laat de mozzarella smelten.
- Serveer de kabeljauw met de pijnboompitten erop en met eventueel de basilicumblaadjes.

 


Tags: