5 romantische winter steden

5 romantische winter steden

/

Zin in een winterse stedentrip, maar weet je nog niet waar naartoe? Bekijk hier vijf steden die veranderen in een winter wonderland!


2018

1. New york

New York in de winter wil je niet missen! Verse sneeuw, warme chocolademelk en een romantische wandeling door Central Parc.  Wat wil je nog meer?!

 

2018

2. Cappadocië

Deze plek ligt ten zuiden van de steppe in Turkije. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het landschap is echt adembenemend, het komt volledig tot z’n recht als je in een luchtballon stapt. Het is de meest ultieme en romantische manier om dit te beleven. Als het deze winter niet lukt is het zeker de moeite waard om hem op je bucketlist te zetten.

 

2018

3. Praag

In de winter is Praag op zijn mooist en puurst. Struin over oude klinkerstraten op zoek naar authentieke kroegen waar ’s winters de kachel hoog staat, pullen bier een euro kosten en je de honger stilt met bloedworst en lever. Proef die oude Oost-Europese sfeer en feest tot in de late uren met je liefde. Zie later maar of je nog tijd hebt voor de Karelsburg, de Praagse burcht en het oude stadsplein.

 

2018

4. Québec

De natuur van Canada is prachtig, maar de historische stad Québec is ook zeker een bezoekje waard. Via oude poorten loop je door schattige straatjes met charmante galeries en boetiekjes. Het is niet voor niets dat oud Québec ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daar kom je zeker achter wanneer je met je liefde een kop koffie drinkt terwijl je uitkijkt over de rivier Saint Lawrence. In de winter is het net een magisch winter wonderland.

 

2018

5. Venetië

Deze romantische plek kon natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. De kanalen en de gondels maken deze plek uniek. Als de kanalen in de winter bevroren zijn weet je niet wat je ziet. Een perfecte plek om de winter door te brengen met je grote liefde.

Tags: