Grenzeloos verliefd: Verliefd in... | Colombia

Grenzeloos verliefd: Verliefd in... | Colombia

/

Het verhaal van Sabine en Jimmy. 'We werden verliefd, maar hij moest weer terug naar Colombia'.

Voor onze nieuwe rubriek ‘Verliefd in…' waren wij opzoek naar mooie, leuke, interessante buitenlandse liefdesverhalen. Tussen de vele aanmeldingen zat ook Sabine. Lees hier haar buitenlandse liefdesverhaal.

Colombiaans liefdesverhaal 

Na zijn studie geneeskunde in Colombia deed Jimmy een master in Rotterdam. Weer terug in Colombia werkte hij als arts, om een paar jaar later wederom naar Nederland te komen voor zijn promotieonderzoek. Deze keer werd het Amsterdam en kwam hij een jaar lang bij mij op kantoor werken. Ik werkte destijds als wetenschappelijk onderzoeker in het VU ziekenhuis. We werden verliefd en hadden samen een heel leuk jaar in Nederland. Maar helaas liep zijn visum af en moest hij weer terug naar Colombia.

Langeafstandsrelatie

Een jaar lang hadden we een langeafstandsrelatie en vloog ik twee keer naar Colombia om hem op te zoeken. Jimmy kon niet naar Nederland komen in verband met zijn werk als arts. En dus besloot ik na een jaar te emigreren naar zijn thuisland. Inmiddels zijn we 4 jaar verder, getrouwd en zijn we verhuisd van de grote stad naar een boerderij op het platteland.

Emigreren naar...

We hebben een heel goed leven in Colombia, een fantastisch land om te wonen. Maar het leven als medisch specialist in Colombia is ook zwaar. Jimmy werkt zo’n 100 uur per week. Ook nog in de grote stad, terwijl we verder weg op het platteland wonen. Daardoor zien we elkaar erg weinig, maar de tijd die we samen hebben doen we altijd leuke dingen en genieten we volop. Voor hem is dit niet voor altijd vol te houden, dus mogelijk gaan we over een paar jaar Colombia verlaten. Terug naar Nederland willen we niet, maar emigreren naar een ander land, waar hij een fijner leven kan hebben als arts en we meer tijd samen hebben, zien we wel zitten. Helaas is het erg lastig om als arts in een ander land aan het werk te gaan, maar met een beetje moeite moet het lukken.

Ikzelf heb een paar jaar als wetenschappelijk onderzoeker gewerkt in een Colombiaans ziekenhuis. Maar sinds een jaar heb ik ontslag genomen en ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Nu werk ik vanuit ons huis in de bergen en geniet ik elke dag van het prachtige Colombia!

Tags: