Grenzeloos verliefd: Verliefd in... | Spanje

Grenzeloos verliefd: Verliefd in... | Spanje

/

Fleur ging voor haar studie naar het buitenland en kwam terug met een nieuwe liefde!

Voor onze nieuwe rubriek ‘Verliefd in…' waren wij opzoek naar mooie, leuke, interessante buitenlandse liefdesverhalen. Tussen de vele aanmeldingen zat ook Fleur. Lees hier haar buitenlandse liefdesverhaal.

Spaans liefdesverhaal 

Tijdens mijn studie had ik besloten om in februari 2016 voor een half jaar naar Spanje te gaan. Mijn doel was om mijn zelfstandigheid te vergroten en meer te weten te komen over de cultuur en het lesgeven daar. Ik ging er zeker niet heen om de liefde te vinden. Vriendinnen van mij hadden wel van te voren gezegd: “Let op Fleur, jij komt terug met een leuke Spanjaard.” Waarop ik uiteraard antwoordde: “Nee hoor, zo ben ik niet.” Niets bleek minder waar. Alleen kwam ik niet terug met een Spanjaard maar met een hele leuke Portugees.

Granada is dé stad voor Erasmusstudenten en dat was te merken. Al snel had ik een grote vriendenkring opgebouwd. Binnen deze vriendenkring zat ook Martim. Een lange Portugese jongen met donker haar en prachtige blauwe ogen. Vanaf het begin was hij mij al opgevallen maar het bleef lang stil voordat we elkaar beter leerden kennen.

Halverwege mei kwamen twee vriendinnen uit Nederland langs. De eerste avond had ik een Nederlandse avond georganiseerd in mijn appartement. Geheel in stijl met hutspot, braadworst en stroopwafels. Vervolgens gingen we met naar een club waar een vriendin van mij aan Martim vroeg of hij mij leuk vond. Zijn antwoord: "Jazeker." "Nou waarom zoen je haar dan niet gewoon?", aldus mijn vriendin. Zo gezegd, zo gedaan. Vanaf dat moment bleven we om elkaar heen draaien tot hij mij mee op date vroeg. Een date is eigenlijk een groot woord, want we gingen namelijk een hamburger eten bij een tentje waar de hamburgers twee voor de prijs van één waren. Arme Erasmusstudenten dat we waren. Sinds dat moment deden we veel samen en hadden we het erg gezellig. Helaas moest ik begin juli weer terug naar Nederland, maar drie weken later zou ik hem zien in Portugal. Uiteindelijk heeft hij in Portugal gevraagd of ik zijn vriendinnetje wilde zijn.

Sindsdien gaat het goed tussen ons. We zien elkaar bijna iedere maand en ik mag blij zijn dat ik hem zo vaak kan zien. Martim is bijna klaar met zijn master en dan komt hij eindelijk naar Nederland toe. Met als doel om hier voor altijd te blijven wonen. Iets wat ik heel spannend vindt, maar o zo veel zin in heb! Ik kan niet wachten!

Tags: