Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland
UPDATE: Marloes en Con

UPDATE: Marloes en Con

/

Lees hier hoe het nu met Marloes en Con gaat.

Sinds Dakila en ik terug zijn in Nederland waardeer ik de dingen die mij voorheen stoorden aan Nederland ineens veel meer, zoals alle regels. Ook de kou probeer ik te relativeren en dan besef ik mij hoe fijn het is om niet letterlijk iedere dag te zweten, zoals in de Filipijnen.

Ik mis heel erg onze honden en katten en de ruimte, natuur en rust die wij daar hadden.

Met Con en mij gaat het goed, in zoverre dat het lastig is om nu niet samen te zijn, terwijl dat altijd wel het plan is geweest, maar we kijken ernaar uit als het zover is dat we elkaar weer zien. Waarschijnlijk kan dit na het hoogseizoen in Dakila Cabins, als het hier zomer is, dus zo rond juni/juli 2020.

We hebben het hier liever niet over, want dat geeft niet echt positieve energie en we nemen alles dan ook liever dag voor dag.

Waar ik heel super blij mee ben in Nederland is natuurlijk om mijn familie en vrienden dichtbij te hebben! Mijn moeder helpt als geen ander met Dakila. Heel fijn voor mij en leuk voor Dakila. Ook mijn vader helpt veel in het weekend. 

Het is ook chill om gewoon bij mijn nichten, neven, vrienden en vriendinnen langs te kunnen zonder dat zij helemaal naar de Filipijnen af moeten reizen, haha. Ik heb de beste vrienden en familie en heb weer een sociaal leven, zoals ik dat echt niet had in de Filipijnen. Het is echt hartverwarmend om te zien dat wij hier zo gewenst zijn.

Vakantie
De reiziger is echt totaal nog niet uit mij! In de zomer ben ik met mijn vader en Dakila een kleine week naar Frankrijk geweest en in de nazomer een lang weekend naar Drenthe met mijn moeder, vriendin en Dakila.

Ik ben van plan om volgend jaar naar Malaga te gaan met Dakila, een vriendin opzoeken en hetzelfde geldt voor Jordanië. Mijn hart ligt nog steeds overal ter wereld, maar in Scheveningen vind ik op dit moment rust. Een klein beetje rust dan voor zover dat kan, want met een kleine wordt rust een heel ander begrip.

Werk & opvang
Ik heb werk gevonden bij het Holland Casino Scheveningen bij de afdeling geldverwerking, lekker dichtbij, parttime, en in een heel vriendelijk, divers en gezellig team. Het is fijn om weer bezig te zijn met iets anders dan alleen met Dakila en om weer onder de mensen te zijn en deel uit te maken van een leuk team, heerlijk.

Dakila gaat naar de opvang als ik doordeweeks werk en mijn ouders passen op als ik in het weekend moet werken. Bij de opvang doet Dakila het heel goed. Ja... Wat doet hij dan heel goed? Hij speelt en kruipt de hele dag rond, speelt graag met andere kinderen en hij eet heel goed.

Dakila
Nu ruim 10 maanden, maar na 6 maanden kroop hij al het huis door en de trap op. Hij heeft nu 2 ondertanden en 1 boven tand en zodra zijn tanden doorkomen krijgt hij koorts, eet hij slecht en slaapt hij slecht. Gelukkig is hij de rest van de tijd niet zo pieperig en eet hij super goed.

Zijn favorieten zijn vis, banaan en rijst, een echte schollekop, maar ook typisch Filipijns... Een mooie mix. Hij lijkt qua uiterlijk veel op Con en op mijn vader zijn kant van de familie.

Een aantal weken geleden heb ik Dakila zijn haar voor het eerst zelf geknipt, want het hing in zijn ogen. Het resultaat was lachwekkend, maar als het droog is zit het weer helemaal goed.

Dakila Cabins
Con heeft het sinds het filmen erg druk gehad. In het laagseizoen heeft hij ervoor gezorgd dat onze 3de cabin met zeezicht werd gebouwd en zich bezig gehouden met alles onderhouden, vervangen, upgraden, vernieuwen etc.  In het laagseizoen hadden we genoeg gasten om rond te komen en nu in het hoogseizoen van november t/m mei zitten we gelukkig erg volgeboekt!

Hij heeft een extra werknemer geregeld en kon nu zowaar deze week even er tussenuit voor een vierdaagse vakantie, om bij te komen. Mijn rol bij Dakila Cabins is nu de administratie, boekingen en financiën.

We zullen Dakila Cabins niet voor altijd houden, dus wie weet hoe ons leven er over 5 jaar, of over 1 jaar, of 1 maand weer uit ziet... De tijd zal het leren.

Groetjes en liefs, Marloes

Tags: