Grenzeloos Verliefd
Iedere dinsdag om 21.30
UPDATE: Esmée en Caleb

UPDATE: Esmée en Caleb

/

Lees hier hoe het nu met Esmée en Caleb gaat!

G’day mate

Hopelijk hebben jullie genoten van een mooi stukje Australië in de aflevering. Het is nog altijd zo fijn om hier terug te zijn, de ruimte doet me goed!

Genieten

Om weer terug te zijn bij Caleb voelt als een verademing, we hebben lang genoeg uit elkaar geleefd. Caleb en ik vinden steeds meer de balans in het huishouden, onze verschillende dagbesteding en zijn onvoorspelbare werktijden. De weekenden dat Caleb vrij is zijn heilig en we genieten daar altijd enorm van. Een tripje naar de bergen, jagen, de paarden, bezoekjes aan vrienden en familie, de tuin; genoeg te doen en altijd tijd te kort. Gelukkig is er dan altijd nog het volgende vrije weekend over twee weken.

Routine

Zelf heb ik het gevoel mijn routine te pakken te hebben en dat helpt me op de mindere dagen. Want die heb ik natuurlijk ook! Het is tenslotte niet zomaar iets om zonder familie en vrienden naar de andere kant van de wereld te gaan. Soms doe ik iets of zie ik iets wat ik zo graag zou willen delen en dat gaat dan niet zoals ik dat zou willen. That’s life! Toch heb ik heel regelmatig, soms bijna dagelijks, contact met Nederland en dat doet me goed. Shoutout naar mijn lieve vrienden en familie, jullie zijn fantastisch!

2018

Het leven in Australië

Het leven in Australië is nu wel weer heel anders dan de vorige keer. Dat heeft denk ik alles te maken met het feit dat ik nu niet aan het werk ben op de boerderij, maar achter de laptop zit. Gelukkig ben ik nog altijd mega enthousiast over mijn onderzoek, alle kennis en de contacten die ik erbij krijg. Maar met regelmaat modder van mijn handen en gezicht schrobben is een must voor mij.

Lente vol leven

Sinds de laatste opnames is het steeds warmer aan het worden, alle planten en bomen lopen uit. Dit betekent dat de leukste tijd van het jaar voor melkveeboeren aanbreekt… de oogst! De geur van vers gemaaid gras, inkuilen, de lichten van tractors op het land tot in de nacht en … weinig slaap. Met zoveel land is er vrij veel te organiseren en de koeien moeten natuurlijk nog steeds tweemaal daags gemolken worden.

Ondanks dat ik het jammer vind dat ik geen hele dagen mee kan helpen, zorgde ik ervoor dat ik mijn eigen werk aan het onderzoek zo had georganiseerd dat ik hier en daar toch nog een paar dagen vrij kon nemen. Zo kan ik Caleb en het team op de boerderij toch nog een beetje helpen.

Kleine Nippers

Maar lente staat ook bekend om nieuw leven! Op het moment van schrijven mag Nipper zich bijna papa van nog meer kleine Nippers noemen. Caleb en ik zijn (als het goed is allebei … ) vastberaden om niet nóg een pup erbij te nemen en zeker geen Nipper de tweede. Kun je je voorstellen wat een gekkenhuis het dán wordt?! Kleine grote Colt doet het super goed en is echt een koekwous, de knuffelbeer groeit als kool en is nog altijd lekker lomp met die lange poten van hem.

Een veulen!

Naast honden en koeien ben ik sinds ik terug ben in Australië ook weer regelmatig bij de paarden te vinden. Heerlijk om weer terug in het zadel te zitten. Tijdens mijn jaar in Nederland hebben twee goede vrienden van me als verrassing een veulen gefokt voor mij (JA ECHT!!) en we verwachten hem of haar rond de tijd van de uitzending. Exciting!

Had ik ook al verteld over onze twee grasmaaiers, ik bedoel schapen, die eraan komen?

En wat nu?

Steady as she goes! We doen ons ding; ons eigen ding en ons gezamenlijke ding. Mijn onderzoek loopt goed en ik ga binnenkort achter een stageadres aan. Daar maak ik me niet al te veel zorgen over. Ik heb nu al ontzettend leuke en interessante mensen leren kennen tijdens het onderzoek. Caleb bereid het bedrijf voor op een lange droge zomer. Het gras is ingekuild en het land wordt geïrrigeerd en bemest waar nodig.

En voor de rest? We zien het wel, genieten met de hoofdletter (zachte) G. Daar gaat het tenslotte om!

Cheers, Caleb & Esmée

 

Tags: