Grenzeloos Verliefd
Iedere dinsdag om 21.30
UPDATE: Hannah en Erwin

UPDATE: Hannah en Erwin

/

Lees hier hoe het nu met Hannah en Erwin gaat!

Met plezier kijken wij terug naar de opnames van Grenzeloos Verliefd. Wat is het leuk om op deze manier ons leven een beetje te kunnen delen.

Eigen bedrijven

Ons leven kabbelt door, waarbij we op dit moment vooral druk zijn met het opzetten van twee eigen bedrijven. Erwin is druk bezig om eBluestream (www.ebluestream.com) van de grond te krijgen. Dit marketing communicatie bedrijf opereert digitaal en werkt met klanten over de hele wereld. Door met lokale partners te werken, hopen we niet alleen iets moois voor onszelf op te bouwen maar ook een positieve impact te hebben in deze samenleving.

Naast mijn part time werk en het leren van de Frans taal ben ik bezig met mijn eigen bedrijf CoCo Grow (www.cocogrow.org). Als business coach begeleid ik jonge ondernemingen in West Africa met hun groeistrategie en ontwikkeling (hoe krijg je een bedrijf succesvol van de grond). Ook adviseer ik organisaties in procesoptimalisatie en in internationalisering en de invloed van cultuur op een bedrijf, en daarmee het succes van de onderneming in het buitenland. Met name cultuur en cultuurverschillen is iets waar ook wij veel over kletsen, ideeen uitwisselen en soms zelf samen in op trekken als dit past bij het project.

Engelse les

Ook ben ik bezig om een project op te zetten om Engelse les te geven. Op vrijwillige basis willen we kinderen en volwassenen die anders geen toegang tot Engels onderwijs hebben, deze taal bijbrengen in de hoop dat het hen helpt om verder te komen in het leven.Ook al is Ivoorkust Frans sprekend, Engels is ook hier steeds belangrijker.

Ghana

We maken lange dagen, en zien het als een investering in de toekomst die we samen aan het opbouwen zijn. Naast het harde werken vinden we elke dag tijd om samen te sporten en zorgen we ervoor dat we er samen genoeg op uit gaan. Zo hebben we een paar weken terug een lang weekend in Ghana doorgebracht.

2018

Eettafel

Onze eettafel is na een hoop wachten en extra kosten gekomen. En wat zijn we er blij mee. Vooral ik vind het erg fijn om nu aan tafel te kunnen werken, in plaats van de laptop op schoot. Nu alle noodzakelijke meubels er zijn, heb ik me op de decoratieve kant van het huis inrichten gestort. Mijn creativiteit heeft elke dag nieuwe ideeën hoe we het nóg gezelliger kunnen maken.

2018

Rijbewijs

Ook mijn rijbewijs is na een lange procedure met veel wachten eindelijk binnen. Uiteindelijk heb ik hier theorie-examen moeten doen en moeten afrijden...nou ja, dat “afrijden” was een ritje van nog geen 5 minuten en het theorie “examen” was geslaagd toen ik de gevarendriehoek kon uitleggen. Met een alles-behalve-charmante-foto is het pasje binnen en kan ik zonder gedoe autorijden. Erwin is inmiddels ook begonnen om zijn rijbewijs te krijgen, hopelijk loopt dat iets soepeler. Zonder mijn fiets, verlang ik naar meer onafhankelijkheid en flexibiliteit. Zodra het rijbewijs van Erwin er is hopen we een auto te kunnen kopen.

Genieten

We genieten enorm van het leven samen en voelen ons rijk, zeker als we de armoede om ons heen zien. We hebben een heerlijk appartement, wonen in een prachtig land en we hebben mooie mensen om ons heen zowel hier als op afstand.

Mocht je mee willen blijven kijken in ons level hier in Ivoorkust, volg ons dan vooral op Instagram @hannahzoet!

Tags: