Grenzeloos Verliefd
Iedere dinsdag om 21.30
UPDATE: Kim en Patrick

UPDATE: Kim en Patrick

/

Lees hier hoe het nu met Kim gaat

Tijd in Zuid-Afrika

Het gaat goed met mij! Ik moet eerlijk bekennen dat de laatste maanden in Zuid-Afrika niet altijd even makkelijk waren. In mijn eentje, in een land waar je geen familie en vrienden (zoals in Nederland) hebt. Mijn wereld werd heel klein omdat ik ook geen middelen had om een vrij leven te leiden. Want in je eentje heb je in Zuid Afrika wel een auto of vrienden nodig om dingen te ondernemen. AfrikaBurn was daarentegen fantastis ch! Mijn kamp was een groot succes en iedereen heeft enorm genoten. Mijn vader was er ook en hij was echt mijn held. Hij heeft mij zo enorm geholpen en ik heb samen met hem, mijn vriendinnen en de andere camp mates een fijne tijd daar gehad. Het was ook goed dat ik iets had om mij op te focussen en een doel heb je wel nodig als je een nieuw leven probeert op te bouwen in een nieuw land. Dat doel was ik natuurlijk een beetje kwijt omdat ik echt van plan was om mijn leven met Patrick daar op te bouwen.

Terug in Nederland

Ondertussen ben ik terug in Nederland. Mijn visa was verlopen en mijn geld was ook op, dus het was tijd om terug te gaan. Vooral de eerste weken vond ik het heerlijk om terug te zijn. Ik merkte dat ik mijn vrije leven toch wel echt gemist had en het feit dat je hier in Nederland nergens over hoeft na te denken (qua veiligheid, just your way of living) deed mij erg goed. Ik had ook gelijk alweer een goede freelance opdracht in de Cote d'azur en kreeg direct daarna ook een baan aangeboden in de mooiste toren van Amsterdam. Ook mocht nog even lekker naar Ibiza. Ik ging dus gelijk weer als een speer. Iets wat niet helemaal het geval was in Zuid-Afrika. Doordat ik terug was in Nederland realiseerde ik mij dit.

Liefde voor Zuid-Afrika

Ik mag dus niet klagen. Ik heb het hartstikke mooi voor elkaar allemaal. Ik heb mijn prachtige appartement weer terug en Joepie is nog even dik als voorheen. Ik ben ook net terug van een weekje Portugal. Toch mis ik Zuid-Afrika enorm! Ik mis het land, de cultuur, de natuur en mijn leven daar. Ook al was dat niet altijd even makkelijk. Nog steeds voel ik de sterke connectie met het land. Dat is een gevoel en dat blijft, blijkbaar. Wat dat precies is ben ik nog aan het uitvogelen. In the meantime heb ik genoten van een heerlijke zomer, zie ik veel familie en vrienden, heb ik een tipi gekocht, veel gekampeerd, heerlijk gedanst op festivals en als vanouds hard gewerkt.

Patrick en ik hebben nog steeds goed contact. Best wel regelmatig ook. Natuurlijk is het jammer dat het niet is geworden wat we beide hoopten en natuurlijk vraag ik mezelf wel eens af of ik niet meer mijn best had moeten doen. Het feit blijft, als je je niet happy voelt en je de basis in je hart niet voelt zoals je denkt dat het moet voelen, dan houdt het op. Of tenminste, dat vind ik. Ik ga zeker terug naar Zuid-Afrika. Misschien niet voor zo’n lange tijd maar ik ga zeker uitzoeken wat die liefde voor het land toch is…

Tags: