Grenzeloos Verliefd
Iedere dinsdag om 21.30
UPDATE: Margereth en Damian

UPDATE: Margereth en Damian

/

Lees hier hoe het nu met Margereth en Damian gaat.

Sinds augustus is ben ik weer in Ecuador. Ik heb 3 maanden hard gewerkt in Nederland om weer wat spaargeld mee te nemen richting Ecuador.

De 3 maanden gingen snel voorbij, omdat ik veel aan het werk was en ook omdat het fijn was mijn familie en vrienden weer te zien. Natuurlijk mistte ik Damian veel, mijn grote liefde en mijn beste vriend. Gelukkig zijn we nu weer bij elkaar. Onze liefde overwint alles. Afstand, langere tijd zonder elkaar zijn, geld problemen; alles kunnen we aan.

Ik heb toen ik terug was in Ecuador goed nieuws gekregen, Damian heeft sociaal werk voor mij gevonden bij de gemeente. Ik heb vanuit mijn werk de opdracht gekregen om minderbedeelde mensen te bezoeken: alleenstaande moeders, oudere mensen, kinderen en volwassen met een beperking. Ik heb 41 huisbezoeken afgelegd. Er zijn echt schrijnende gevallen hier in Canoa. Mensen die niet mobiel zijn, omdat ze niet over een rolstoel beschikken. Medicijnen tekort, geen speciale school voor kinderen met een beperking, geen dagcentrum voor volwassenen met een beperking. Er is genoeg werk aan de winkel hier. De bedoeling is dat ik een project ga opzetten voor kinderen en volwassen met een beperking, ze elke maand ga bezoeken en activiteiten met ze ga doen en hulpmiddelen aanleveren, zoals eten en luiers. Mensen hebben vaak geen geld genoeg voor hulpmiddelen zoals luiers, of ze kopen luiers en dan is er niet genoeg geld over om te eten. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk van start kan gaan met het project, maar zoals jullie weten is Ecuador niet een land waar alles snel gaat. Eerst wachten op toestemming van de werkgever, voor een go of een no go. Er is ten slotte niet veel geld beschikbaar hier in de gemeente. Er zijn heel veel minder sociale voorzieningen beschikbaar dan in Nederland. Ik hoop op een wonder en dat er hier dingen gaan veranderen, ik wil daarbij helpen. Het is schrijnend om te zien hoe sommige mensen leven.

Damian is bezig met een bar bouwen aan huis. De naam van de bar wordt: Dopey bar. Waarom de Dopey bar…we vinden dat de naam wel eer doet aan de naam van ons huis: Casa Oompa Loompa. Damian had inspiratie opgedaan van de film Charlie en de chocolade fabriek, een Oompa Loompa is een harde werker, een dwerg in de film. Wij houden allebei van animaties en fantasie. Dopey is ter inspiratie aan een vriendin in Nederland, we hopen dan ook de Dopey cocktail te gaan introduceren.

We hebben hard gewerkt om ons doel te bereiken en zijn trots op onszelf, trots op waar we nu zijn. We hebben een prachtig huis met 5 kamers om te verhuren. Gasten kunnen bij ons ontbijten, een hapje eten en wat drinken. Wij zijn erg gastvrij en vinden het leuk om met onze gasten te praten. Zo leren wij ook nieuwe mensen kennen.

We hebben een Facebookpagina gemaakt. We hebben al gasten gehad uit Ecuador, Colombia, Frankrijk, Verenigde Staten en Nederland.

Soms is het natuurlijk moeilijk zonder familie en vrienden, maar ik heb veel aan Damian en zijn familie. Mijn ouders komen in november op bezoek, ze blijven dan 3 maanden. Ook om mee te helpen hier en natuurlijk om te genieten van het samen zijn. Mijn tante komt in januari een paar weken op bezoek om ons gezelschap te houden en rond te reizen.

Nog een leuk nieuwtje, Damian en ik zijn volgend jaar niet meer met zijn 2en, maar met zijn 3en. Een klein wondertje op komst. Wij zijn heel blij met dit nieuws.

Tags: