Grenzeloos Verliefd
Iedere dinsdag om 21.30
UPDATE: Marieke en Ferdi

UPDATE: Marieke en Ferdi

/

Lees hier hoe het nu met Marieke en Ferdi gaat.

Het is nu al een tijdje geleden dat ik alles in Nederland heb opgezegd en naar Turkije ben gegaan. Gelukkig heb ik nog geen moment spijt gehad van deze beslissing. Ik vind het heerlijk om iedere ochtend naast mijn grote liefde wakker te worden. De periode van dagen tellen tot één van ons weer op het vliegtuig stapt, is eindelijk voorbij. Natuurlijk was het in de afgelopen maanden niet altijd rozengeur en maneschijn. Ik dacht na 12,5 jaar zowel Ferdi als het land door-en-door te kennen, maar toch val ik hier nog steeds iedere dag van de ene in de andere verbazing.

Werk

Het verkrijgen van een werkvergunning in Turkije is een ramp, het is zelfs zo erg dat de bedrijven waar ik heb gesolliciteerd vaak niet eens aan de procedure willen beginnen. Deze teleurstelling en het feit dat ik mij na een aantal maanden toch een beetje verveelde, leidde regelmatig tot irritaties die Ferdi er bij zijn drukke baan niet altijd bij kon hebben. Hierdoor hadden we af en toe flinke ruzies.

Maar de verveling heeft mij ook aan het denken gezet en op een nieuw idee gebracht. Na wat onderzoek ben ik terug gegaan naar Nederland waar ik een bedrijf aan het opzetten ben in het medisch toerisme. Met dit bedrijf wil ik reizen gaan organiseren naar Turkije met een medisch doel. Allemaal heel leuk natuurlijk, maar dit betekent ook dat ik vooral in het begin mijn tijd zal moeten verdelen tussen Nederland en Turkije. Wat inhoudt dat Ferdi en ik elkaar weer minder zullen gaan zien, gelukkig wel nog steeds meer dan voorheen.  

De bruiloft

Ferdi en ik hebben besloten dat zodra de documenten rond zijn we snel even op het gemeentehuis in Turkije zullen gaan trouwen. Gevolgd door een groot feest in april 2020 waar we elkaar in het bijzijn van vrienden, familie, achter-familie en daar weer familie van nogmaals het ja-woord gaan geven. De gastenlijst bestaat momenteel uit ruim 400 personen. HELP!

We hebben besloten snel voor de wet te trouwen omdat we merken dat de sociale druk om ons heen steeds groter wordt. We wonen momenteel ongehuwd samen, wat nog steeds een no-go is voor de meeste mensen hier. Ook hebben de documenten die ik vanuit Nederland moet regelen maar een bepaalde houdbaarheidsdatum waardoor we geen maanden meer kunnen wachten. Ik moet eerlijk bekennen dat door deze situatie de romantiek die aan het huwelijk verbonden zit wel een beetje wegvalt. In plaats van een romantische dag om onze liefde te bezegelen, voelt het voor mij nu vooral als een praktische zaak.

Wat betreft het feest in april gaan we wel groots uitpakken. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen en ik “DIY” er op los. Tafelkleedjes naaien, tafeldecoraties maken en welkomtasjes inpakken, Het is best wel druk om een bedrijf proberen van de grond te krijgen en een bruiloft voor 400 gasten te plannen in dezelfde periode. Maar deze drukte geeft mij na maanden lang stilzitten juist veel energie.

De toekomst

Voor wat de toekomst betreft, zie ik die nog steeds heel erg positief in. We hebben het goed in Turkije en vermaken ons hier prima. We zullen hier dan ook zeker weten voorlopig nog wel even blijven. Ondanks het feit dat onze relatie de afgelopen maanden wat ups-and-downs heeft gehad, blijven we er voor gaan. We zijn nog steeds gek op elkaar en we streven beide naar hetzelfde doel; samen oud worden en gaande weg mooie herinneringen maken. Bekroond met een huwelijk en hopelijk in de nabije toekomst gezegend met een baby.