Grenzeloos Verliefd
Iedere dinsdag om 21.30
UPDATE: Marisse (en Seedy)

UPDATE: Marisse (en Seedy)

/

Lees hier hoe het nu met Marisse gaat!


Ha lieve mensen,

Wat fijn dat jullie mijn update hebben gezien!

Het gaat goed met mij! Ik heb natuurlijk wel een lastige tijd achter de rug waar ik moeilijke besluiten heb moeten nemen. In een relatie en een groot ontwikkelsproject, is het erg belangrijk om samen te werken en elkaar te ondersteunen. Dat is ons niet gelukt. Het is jammer dat Seedy en ik niet meer samen zijn maar dat staat hopelijk niet in de weg voor zijn goede bedoelingen in zijn tuin en met mijn bedoeling om een leven in Gambia op te bouwen. Dat zijn we dan ook beide aan het voortzetten.

Ik woon sinds begin dit jaar in de stad en ben weer met mooie projecten bezig. Ik geef af toe les in een "from seed to business" op een prachtige boerderij. Ik ben ook aan het ondernemen geslagen, sociaal ondernemen noem ik het zelf. Samen met wat jonge mensen zijn we nog steeds natuurproducten aan het produceren en hebben we een marktkraam! Op ons marktje verkopen we naast groenten uit de Nyamina Garden ook producten van verschillende startende bedrijfjes uit Gambia. We hebben natuurlijk producten van de wonderboom Moringa maar ook honing, zeep, jam, olie en thee. Allemaal producten geproduceerd in Gambia.

Kom je op vakantie naar Gambia dan zijn jullie van harte welkom op ons marktje. Wij zijn gelegen in Kololi, New Road, 10 minuten wandelen van het toeristen gebied af! (Senegambia kruising rechtdoor, na 10 minuten aan de linker kant.)

Ook ben ik geregeld nog in de natuur te vinden. Bijna elk weekend reis ik wel af naar Gunjur en omstreken! Soms met bezoekers voor Nyamina Garden en soms alleen. Naast dat ik nu ook andere tuinen help ontwikkelen vind ik het ook nog steeds erg leuk de natuur en de cultuur in Gambia verder te ontdekken! Zo zoek ik regelmatig mooie natuurplekjes op, ga ik naar culture festivals, mediteer/dans/zing ik regelmatig op bepaalde plekken. Er zijn hier ook "roots reggae feestjes" te vinden. Voor meer informatie kunnen jullie contact met mij zoeken. Dit kan via Facebook door vrienden te worden van Nyamina Garden of door te mailen naar nyaminagarden@gmail.com. Ook is het mogelijk om Nyamina Garden te bezoeken. Je kunt dan contact opnemen met Seedy (0022 741 6528).

Het leven in Gambia is en blijft niet makkelijk maar in de 2,5 jaar dat ik hier ben heb ik al ontzettend veel geleerd en veel ervaringen opgedaan. Ik blijf het ontzettend fijn vinden hier te wonen. Het leven is hier erg vredig en er wordt op een sociale manier met elkaar geleefd. Dat trekt mij enorm aan!

Elke dag leer ik en ben ik mijzelf verder aan het ontwikkelen. Ik leer veel van de eenvoudigheid, spontaniteit, flexibiliteit en creativiteit van de Gambianen. Voor mij is Gambia een goede wisselwerking van leren en ontwikkelen! Voor mij is Gambia nog steeds: One Love!