Grenzeloos Verliefd
Iedere dinsdag om 21.30
UPDATE: Maxime & Armando
|

UPDATE: Maxime & Armando

Ben je benieuwd hoe het nu met het Grenzeloos Verliefd koppel in het geïsoleerde Riung gaat?

Lees hier meer over Maxime & Armando!

Het is inmiddels alweer twee maanden geleden dat de filmploeg van Grenzeloos verliefd Armando en mij kwam opzoeken in RiungHet was een hele nieuwe ervaring voor ons maar helaas was de timing van het filmen niet zo gunstig in verband met de gezondheid van Armando zijn moeder. Ondanks dat hebben wij toch een leuke tijd gehad met de filmploeg en vonden wij het heel leuk en bijzonder om jullie een kijkje te kunnen geven in het leven op het prachtige eiland Flores!

In de tussentijd hebben er wel wat veranderingen plaatsgevonden… Zo is Armando zijn moeder helaas weer een aantal keer in het ziekenhuis beland door een beroerte en waarschijnlijk is dit ook gebeurd toen zij de eerste keer in het ziekenhuis belandde tijdens het filmen. In Riung is helaas geen ziekenhuis aanwezig, maar een hospitaal van de overheid. Hier hebben ze helaas niet de apparatuur die wij in Nederland gewend zijn en daarom is het soms moeilijk te zeggen wat er precies aan de hand is.

Inmiddels gaat het gelukkig wel al wat beter met zijn moeder. Ze zal rustig aan moeten doen, maar ze is een hele sterke vrouw en doet er alles aan om er te kunnen zijn voor haar kinderen en om voor haar vijf kleindochters te kunnen zorgen. Uiteraard staat zijn moeder er niet alleen voor en proberen Armando en ik zo goed mogelijk op haar te letten en een steentje bij te dragen in de zorg voor zijn vijf nichtjes.

Image and video hosting by TinyPic

Helaas moet ik dat op dit moment wel vanuit Nederland doen aangezien het niet zo makkelijk is om als buitenlander een permanente verblijfsvergunning voor IndonesiëWe moeten elkaar nu al drie weken missen en dat valt ons erg zwaar. Uiteraard hebben wij wel dagelijks veel contact via videochat, maar dat is toch heel anders dan als je daadwerkelijk bij elkaar bent.

We zijn nu dan ook met een ingewikkeld proces bezig om Armando voor een vakantie naar Nederland te halen, maar ook dit is niet zo makkelijk. Er moet een speciaal visum aangevraagd worden en die moet naar aanleiding van een hele stapel papieren en een interview beoordeeld worden. Als alles mee zit zal Armando hier kerst en oud en nieuw doorbrengen en dan kan ik hem eindelijk aan mijn familie en vrienden voorstellen! We zijn dus nog in afwachting of zijn visum aanvraag goedgekeurd wordt, maar we hopen natuurlijk heel erg dat we snel weer samen zijn!

Als alles gaat lukken, vliegen wij in februari samen naar Flores. We kunnen dan eindelijk ons café openen en in de loop van het jaar trouwen!

Als wij één ding geleerd hebben van een langeafstandsrelatie is het wel dat je altijd creatief moet zijn om er voor elkaar te kunnen zijn in moeilijke tijden. En dat ondanks het tijdsverschil en de cultuurverschillen, onze liefde voor elkaar heel erg sterk is en dat we daar heel erg veel kracht uit putten.

Image and video hosting by TinyPic

Tags: