Masterchef Australië
Morgen om 19.25
Recept afl. 43 - Samira - Ontbijt

Recept afl. 43 - Samira - Ontbijt

/

In MasterChef Australië maakte Kristen knäckebröd met munt en koriander labne en kalette pesto. Benieuwd naar dit gerecht? Bekijk snel het recept hieronder!

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten

Hangop
1½ cup yoghurt
1 theelepel gekneusde korianderzaadjes
½ theelepel citroenrasp
½ theelepel zout 

Flatbread
200 gr.  zelfrijzend bakmeel en wat extra voor strooien
200 gr.  yoghurt
½ theelepel zout
1 eetlepel olie
½ theelepel gekneusde korianderzaadjes
olijfolie, om te bakken 

Dukkah van amandel en koriander
½ eetlepel korianderzaadjes
¼ cup amandelen
½ theelepel zout
½ theelepel citroenrasp 

Gin en munt dressing
1 eetlepel gin
sap van ½ citroen
2 eetlepels muntblaadjes
½ theelepel citroenrasp
½ eetlepel korianderzaadjes
3 eetlepels olijfolie
½ theelepel zout 

Kalettes
2 eetlepels boter
12 kalettes, in de lengte gehalveerd
zout 

Gebakken eieren
2 eetlepels olijfolie
4 eieren
zout

Bereidingswijze

Stap 1:
Meng voor de hangop alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Bedek een andere kom met kaasdoek en schep het mengsel erin. Breng de hoeken van de kaasdoek naar elkaar toe, draai ze en wring er zoveel mogelijk vloeistof uit.

Stap 2:
Zet een zeef op een middelgrote kom. Leg het kaasdoek met de yoghurt in de zeef en zet er een zware kom als gewicht bovenop. Zet het 45 minuten in de koelkast om alle overtollige vloeistof eruit te laten lekken. Zet het dan tot gebruik terug in de koelkast.

Stap 3:
Bestrooi voor het flatbread een werkvlak lichtjes met bloem.

Stap 4:
Meng dan alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar. Leg het deeg dan op het bestrooide werkvlak en kneed het deeg ongeveer 5 minuten soepel en elastisch.

Stap 5:
Strooi nog wat extra bloem op het werkvlak. Verdeel het deeg in 8 ballen en rol die uit tot rondjes van 5mm. dik.

Stap 6:
Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Sprenkel de olie in de pan en bak het flatbread in de pan lichtbruin aan elke kant. Haal het dan uit de pan en dek het af met een schone theedoek om het warm te houden. Doe dit ook met de andere deegballen.

Stap 7:
Zet voor de dukkah van amandel en koriander een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de korianderzaadjes toe en bak ze geurig, voeg dan de amandelen toe en rooster ze nog een paar minuten.

Stap 8:
Doe het mengsel dan in een vijzel en stamp het fijn. Voeg zout en citroenrasp toe, stamp het door elkaar en zet het opzij.

Stap 9:
Giet voor de gin en munt dressing de gin in een kleine sauspan op middelhoog vuur en laat het sudderen. Haal dan van het vuur en roer er het citroensap doorheen.

Stap 10:
Doe de muntblaadjes, de citroenrasp en de koriander in een vijzel en stamp het tot een pasta. Doe de muntpasta bij de gin en citroen en klop er dan de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en zet het dan opzij in de koelkast.

Stap 11:
Smelt voor de kalettes de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Leg er de kalettes in met de snijkant naar beneden en bak ze tot ze gekaramelliseerd zijn. Draai ze dan om en laat ze nog 1 tot 2 minuten bakken, haal ze dan van het vuur. Breng ze op smaak met zout en zet ze opzij.

Stap 12:
Verwarm voor de gebakken eieren de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Doe er de eieren in en bak ze juist gaar of zoals u ze lekker vindt. Haal ze dan van het vuur en breng ze op smaak met zout.

Stap 13:
Strijk om te serveren een eetlepel hangop over elk bord. Schik de kalettes over de hangop en leg er een gebakken ei bovenop. Sprenkel er de gin en munt dressing overheen en strooi er wat amandel dukkah op. Serveer met het flatbread ernaast.

 

Tags: