Masterchef Australië
Morgen om 19.25
Recept afl. 47 - Japanse soep met soba noedels en zeekraal

Recept afl. 47 - Japanse soep met soba noedels en zeekraal

/

In MasterChef Australië kookten de kandidaten met verrassings-ingrediënten. Benieuwd naar een gerecht met verrassende ingrediënten? Bekijk snel het recept hieronder!

Dit recept is geschikt voor 4 personen. 

Ingrediënten

Ingrediënten
180 gr Hakubaku soba noedels
1 liter groentebouillon
Scheutje wokolie
2 (groente) bouillonblokjes
2 eetlepels donkere sojasaus
200 gr zeekraal
100 gr shiitake, in plakjes
1 eetlepel sesamzaadjes
3 bosuitjes, in ringetjes
Potje zeewiertapenade
Toast of crackers om er bij te serveren

Bereidingswijze

Stap 1:
Breng een pan water aan de kook en voeg de soba noedels toe.

Stap 2:
Kook ze 4 minuten en giet ze daarna af en spoel met koud water na.

Stap 3:
Verhit in dezelfde of een andere pan een klein beetje wokolie en bak de shiitake 1 minuut aan.

Stap 4:
Giet de bouillon er bij en breng aan de kook.

Stap 5:
Voeg de sojasaus en de ringetjes bosui toe aan de bouillon en laat 5 minuten zachtjes koken.

Stap 6:
Verhit ondertussen in een koekenpan weer een beetje wokolie en roerbak de zeekraal in 3 a 4 minuten gaar.

Stap 7:
Verdeel de soba noedels over 4 kommen en giet de soep met groenten er over totdat de noedels net onder staan.

Stap 8:
Schep wat zeekraal er op bestrooi met sesamzaadjes. Serveer er de crackers met zeewiertapenade bij de noedelsoep.

Tags: