Masterchef Australië
Morgen om 19.25
Recept afl. 48 - Doperwtensoep met gerookte forel

Recept afl. 48 - Doperwtensoep met gerookte forel

/

In MasterChef Australië kookten de kandidaten met verrassings-ingrediënten. Benieuwd naar een gerecht met verrassende ingrediënten? Bekijk snel het recept hieronder!

Dit recept is geschikt voor 1.5 liter soep. 

Ingrediënten

1 liter groente bouillon
2 gerookte forelfilets
125 ml zure room
20 gr boter
25 gr bloem
400 gr doperwten (vers of uit de vriezer)
1 teen knoflook
1 ui
1 bosui
10 gr bieslook
Peper en zout

Bereidingswijze

Stap 1:
Smelt de boter in een soep pan. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan in de boter totdat ze glazig zijn.

Stap 2:
Voeg vervolgens de bloem toe en roer dit met een pollepel totdat er een zandachtige structuur ontstaat. Dit kan je voelen door een beetje van de roux tussen je duim- en wijsvinger te wrijven.

Stap 3:
Als de bloem is opgedroogd voeg je beetje bij beetje de bouillon toe. Roer de soep met een garde en zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan.

Stap 4:
Voeg vervolgens de doperwten toe en laat deze in ongeveer 6 minuten gaar koken. Als de erwten gaar zijn, pureer je de soep met een staafmixer. Mix de soep zo lang mogelijk, zodat er niet teveel velletjes achter blijven. Laat de soep nog even kort doorkoken.

Stap 5:
Hak in de tussentijd de bieslook fijn en snij de bosui in ringetjes. Snij de forel in grote stukken van ongeveer 6 cm.

Stap 6:
Doe de soep in een groot bord en leg de forelfilets in het midden. Strooi de bieslook en de bosui over de soep.

Stap 7:
Voeg tenslotte drie theelepels met zure room toe aan ieder bord. Dit zorgt voor een frisse finishing touch. Lekker met een ciabatta broodje er bij!

Tags: