Masterchef Australië
Maandag om 19.25
Recept afl. 48 - Doperwtensoep met munt en parmaham

Recept afl. 48 - Doperwtensoep met munt en parmaham

/

In MasterChef Australië kookten maakte Ben doperwtensoep. Benieuwd naar verschillende variaties op doperwtensoep? Bekijk snel het recept hieronder!

Dit recept is geschikt voor 4 personen. 

Ingrediënten

1 eetlepel olijfolie
1 bosje lente-ui, in ringetjes
1 grote teen knoflook, geperst
1 aardappel, geschild en in blokjes
750 ml hete groentebouillon
300 g diepvriesdoperwten
grote handvol rucola, grof gesneden
1 royale eetlepel verse munt, fijngehakt
voor de garnering
4 plakjes parmaham
1 eetlepel olijfolie
crème fraîche of zure room
waterkers

Bereidingswijze

Stap 1:
Verhit de olie in een pan en bak hierin de lente-ui en knoflook een paar minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn, maar nog niet verkleurd.

Stap 2:
Bak de blokjes aardappel even mee en giet de groentebouillon erbij. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken tot de aardappelblokjes zacht zijn. Voeg de erwten, rucola en munt toe en kook ze 3-4 minuten mee.

Stap 3:
Pureer de soep in een keukenmachine of blender. Giet de soep door een zeef en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel extra groentebouillon toe als de soep te dik is. Laat de soep afkoelen en zet hem tot gebruik in de koelkast.

Stap 4:
Scheur de parmaham in stukken. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ham knapperig. Haal de pan van het vuur en laat de ham uitlekken op keukenpapier.

Stap 5:
Verdeel de soep over 4 kleine glazen. Leg op ieder glaasje soep een theelepel crème fraîche, wat waterkers en parmaham en bestrooi tot slot met wat versgemalen peper. Dien direct op.

Tags: