Masterchef Australië
Vandaag om 19:30
Recept afl. 49 - Snelle mac and cheese
|

Recept afl. 49 - Snelle mac and cheese

In MasterChef Australië kookten de kandidaten met magnetronmaaltijden. Benieuwd naar simpele gerechten uit de magnetron? Bekijk snel het recept hieronder!

Dit recept is geschikt voor 1 persoon. 

Ingrediënten

120 ml water
70 gram macaroni
60 ml melk
40 gram geraspte kaas
snufje knoflookpoeder
eventueel (verse) peterselie

Bereidingswijze

Stap 1:
Doe de macaroni en het water in een magnetronbestendig bakje.

Stap 2:
Zet de magnetron op 630 watt en zet de macaroni er in voor 6 minuten. Roer de macaroni elke 2 minuten door.

Stap 3:
Als na 6 minuten de pasta nog niet al dente is dan moet je pasta nog iets langer koken. Eventueel voeg je nog een klein scheutje water toe als al het water al opgenomen is. 

Stap 4:
Als de pasta al dente is, voeg je de geraspte kaas, de melk en het knoflookpoeder toe. Roer dit goed door en zet het bakje in de magnetron op de hoogste stand.

Stap 5:
Zet de magnetron voor 1 minuut aan, en roer het na 30 seconde even door. Als de kaas na 1 minuut gesmolten is, is de mac & cheese klaar. Als de kaas nog niet gesmolten is, zet je de magnetron nogmaals voor 30 seconde aan.

Stap 6:
Strooi wat verse peterselie over de mac’ and cheese en klaar!

Ook lekker, voeg een gesnipperd uitje, rood pepertje of een stukje ham toe. Doe dit dan tegelijkertijd met de kaas en ui.

Tags: