Masterchef Australië
Vandaag om 19:30
Recept afl. 50 - Tonijnsalade
|

Recept afl. 50 - Tonijnsalade

In MasterChef Australië kookten de kandidaten met ingrediënten uit blik. Benieuwd naar de gerechten? Bekijk snel het recept hieronder!

Dit recept is geschikt voor 4 personen. 

Ingrediënten

2 blikjes tonijn in olie, uitgelekt en erna gevlokt 
1 grote rode ui, heel fijn gesneden
10 zwarte olijven, ontpit en in kwarten gesneden
2 tl kappertjes, gehakt
verse basilicum, fijn gescheurd
zout
peper
50-75 ml extra vergine olijfolie
ijsbergsla 
plakjes gekookt ei
waaiers van augurk

Bereidingswijze

Stap 1:
Meng in een mengkom de tonijn, ui, olijven, kappertjes, basilicum, zout en peper goed door elkaar.

Stap 2:
Meng met een vork precies zoveel olijfolie door mengsel tot een klamme salade ontstaat.

Stap 3:
Proef na op smaak en indien nodig breng jij het verder op smaak met zout en peper.

Stap 4:
Doen slablad in 4 cocktail schaaltjes of op kleine bordjes.

Stap 5:
Verdeel tonijnsalade over slabladeren.

Stap 6:
Garneer met plakjes ei en verse groene kruidenblaadjes en een augurk waaier.

Tags: