MasterChef Nederland

Frederick

Naam: Frederick
BeroepIncassospecialist

Meer over Frederick

Meer over Frederick


Werk
Frederick werkt als kredietmanager bij een deurwaarderskantoor dat gaat over pensioenpremies in de metaal & technieksector. Frederick heeft sinds vier jaar een eigen cateringbedrijfje naast zijn vaste werk.

Achtergrond
 “Ik ben een Bossche bol! Zoals ze dat noemen. Ja, ik ben in Den Bosch geboren en opgegroeid in een echt bourgondisch zuidelijk gezin.” Fredericks moeder komt uit Limburg en zijn vader uit Brabant. Samen met zijn vrouw Amy heeft Frederick een twee kinderen.  Frederick werkt als kredietmanager bij een deurwaarderskantoor dat gaat over pensioenpremies in de metaal & technieksector. “Ja, voor zulk werk kies je niet. Maar toch ben ik nu al 12,5 jaar verder. Mijn collega’s zijn erg leuk. Dat scheelt… maar langzaam ga ik wel kijken voor ander werk. Ik mis de creativiteit heel erg.”

Passie voor koken
Zijn passie is ontstaan in de keuken van zijn moeder. “Opgegroeid in een Brabants bourgondisch gezin waar lekker eten heel belangrijk werd gevonden. Mijn moeder besteedde veel tijd en liefde aan haar gerechten. Ik hield ervan om mijn moeder te helpen.”

Droom
Hij wil een eigen bistro en delicatessenwinkel.