Net5 Blogt
Blijf op de hoogte
Gepocheerd ei van Heston Blumenthal

Gepocheerd ei van Heston Blumenthal

/

Eieren pocheren moeilijk? Echt niet! MasterChef Heston Blumenthal heeft zo zijn eigen manier!

Het weekend staat voor de deur en dat betekent dat je (hopelijk) heerlijk met een dekentje op de bank kan zitten met een kopje thee en een fijn ontbijtje. En wat is nou lekkerder dan een gepocheerd eitje op brood?

Omdat een gepocheerd ei niet iets is waar je meteen aan denkt als overheerlijk ontbijtje, hebben wij het recept van topchef Heston Blumenthal op de kop weten te tikken. Heston Blumenthal was afgelopen week te zien in MasterChef Australië en nam de kandidaten mee op een culinaire roadtrip, waar hij onder andere dit gerecht heeft bereid. Heb je al trek gekregen?

Wat heb je allemaal nodig?

- Een bord

- Een kookpan

- Een schuimspaan

- Een kookthermometer

- 4 verse eieren op kamertemperatuur

- 4 sneetjes brood

- 50g zachte boter

- Zeezout en versgemalen peper

Gepocheerd eitje

1. Leg een bord ondersteboven in de kookpan gevuld met water en een snufje zout. Dit bord zorgt er voor dat het ei niet onderdompelt wordt. Breng het water aan de kook en check met een kookthermometer de temperatuur: het water moet ongeveer 80 graden Celsius zijn. 

2. Gebruik kakelverse eieren, dat is het lekkerste! Breek het ei op een schuimspaan, met superfijne gaatjes, zodat het natte eiwit wegloopt. Laat wat er nog op de schuimspaan ligt, dit is het stevigere eiwit en de dooier, langzaam in het kokende water zakken en laat deze 4 minuten koken.

3. Ondertussen rooster je de sneetjes brood mooi bruin. 

4. Gebruik de schuimspaan om het ei uit het water te vissen en laat het overtollig water weglopen. Leg het ei voorzichtig op een bord. S

5. Smeer een laagje boter op het geroosterde broodje en leg het op een bord.

6. Leg het gepocheerde ei op het broodje en breng het op smaak met een snufje zout en versgemalen peper en klaar ben je!

Bekijk hier de video!

Tags: