OverWinnaars - Met Arie Boomsma
Geen geheimen meer

Geen geheimen meer

/

Vanavond maak je kennis met drie dappere Overwinnaars: Maurice, Joyce en Meike.

Maurice (35)
Zijn leven stortte in toen hij en zijn vrouw te horen kregen dat hun pasgeboren dochtertje Liv de levensbedreigende aandoening galgangatresie heeft. Liv vergiftigt zichzelf en zal als ze niet snel een nieuwe lever krijgt, kunnen komen te overlijden. Liv zal zo snel mogelijk een levertransplantatie moeten ondergaan. Beide ouders blijken te matchen met hun dochter. Na veel wikken en wegen besluit Maurice dat hij het moet doen. 

Joyce (31)
Joyce heeft het Usher syndroom waardoor zij langzaam doof én blind wordt. Een vreselijk toekomstbeeld voor de jonge moeder. Toch weigert Joyce bij de pakken neer te zitten en neemt zij de regie over haar leven. Ondanks haar nachtblindheid wil zij onder begeleiding van een buddy deelnemen aan een nachtrun en zo voor het eerst de controle uit handen geven. 

Meike (20)
Meike kampt sinds haar 10e levensjaar met een ernstige eetstoornis. Het gevecht met haar gewicht en negatieve zelfbeeld domineerde haar hele leven. Maar daar komt nu een einde aan. Na haar laatste therapiesessie wil ze samen met Arie spullen die symbool staan voor haar eetstoornis verbanden. Ook wil Meike haar muur laten vallen. Geen geheimen meer.

Stichting Human Concern is een gespecialiseerde GGZ–instelling, die voornamelijk werkt met therapeuten die zelf een eetstoornis hebben overwonnen en de eetstoornis in de kern aanpakt, in plaats van symptoom bestrijding, waardoor het effect doeltreffend en blijvend is. Kijk voor meer informatie op: www.humanconcern.nl.

 

Benieuwd hoe deze overwinnaars vanavond de strijd aangaan? Kijk dan vanavond om 22.30 uur naar Net5.

Tags: